Etusivu » Vaihto-opiskelu Wienissä

Vaihto-opiskelu Wienissä

Vietin kevätlukukauden 2017 Erasmus-vaihdossa Itävallan Wienissä Universität für Bodenkulturissa (BOKU). Vaihtojaksoni aikana pääsin tutustumaan niin itävaltalaisiin kuin kansainvälisiin opiskelijoihin, syventämään tietämystäni eri maiden metsätaloudesta ja parantamaan kielitaitoani.

BOKU:ssa opiskelin monipuolisesti niin metsätalouden, maatalouden kuin myös johtamisen ja EU-politiikan kursseja. Kurssien sisällöt olivat mielenkiintoisia ja opettajat sekä professorit innostavia. Itävallan metsätalous eroaa suomalaisesta muun muassa vuoristojen suuren merkityksen osalta. Yksi palkitsevimmista kursseista olikin Alpeille vuoristometsiin suuntautunut ekskursio, jossa pääsimme maastoon ja pohtimaan metsien monikäyttöä useiden eri intressien pohjalta. Lisäksi kurssini käsittelivät mm. metsäpaloja ja niiden vaikutusta metsädynamiikkaan, luonnonvarojen ja konfliktien välistä riippuvuutta ja kansainvälistä maataloutta.

Laadukkaan opiskelun lisäksi Wien tarjoaa upeita mahdollisuuksia kulttuurin, historian ja matkustamisen saralla. Haluan lämpimästi kiittää Metsämiesten Säätiötä vaihto-opiskeluni mahdollistamisesta ja kustannuksiin osallistumisesta. Säätiön tarjoaman apurahan turvin pystyin kattamaan muun muassa matkat sekä asumiskuluja korkean hintatason kaupungissa.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Tuuli Suomala, Helsingin yliopisto, tuuli.suomala(a)helsinki.fi

Julkaistu: 02.08.2017