Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsäsertifiointikoulutusta oppilaitoksille – verkko-oppimateriaalit saatavilla

tiistaina, 14.03.2023

PEFC-koulutussivusto metsäsertifioinnista on vapaasti käytössä kaikille oppilaitoksille. Vuosien 2021–2023 aikana toteutetussa ”Oppilaitosyhteistyö metsäsertifiointiosaamisen kehittämiseksi” –hankkeessa on laadittu avoin ja maksuton verkko-oppimateriaali metsäsertifioinnista oppilaitoksien käyttöön. Metsämiesten Säätiön tukema hanke on nyt päättymässä, mutta PEFC Suomi jatkaa koulutussivuston ylläpitämistä ja kutsuu kaikki tutustumaan oppimateriaaleihin.

Verkko-oppimateriaalit ovat nyt saatavilla osoitteesta www.pefckoulutus.fi suomen- ja ruotsinkielisinä. Oppimateriaalia voi hyödyntää monipuolisesti eri koulutusalojen -ja asteiden kurssisisällöissä, opiskelijoiden itsenäisessä opiskelussa ja tukimateriaaleina opettajille. Sivusto on avoin kaikille metsäsertifioinnista kiinnostuneille. 

Koulutussivustolla voi opiskella, kuinka metsäsertifiointi toimii järjestelmänä, kuinka metsien hoidon ja käytön PEFC-vaatimuksia toteutetaan käytännössä, miten vaatimuksia valvotaan, ja miten puun alkuperän seurantaa ylläpidetään puunjalostuksen tuotantoketjuissa. Tulevat metsäalan ammattilaiset voivat opiskella metsien hoidon ja käytön PEFC-vaatimuksia työlajikohtaisesti. Käy tutustumassa, mitkä sertifiointivaatimukset koskettavat esimerkiksi kasvatus- ja uudistushakkuita tai maanmuokkausta!

Oppimisen tueksi sivustolla on testejä, tekstitettyjä videoita sekä ReadSpeaker-äänitoiminto, jonka avulla kaikki oppimateriaalit voi opiskella kuuntelemalla - vaikka ulkoillessa tai metsäkoneen ohjaimissa. 

Hanke on tehty yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopiston, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian, Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan, TTS Työtehoseuran, Yrkesakademin, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Karelia ammattikorkeakoulun, Lapin Ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. 

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jenni Kylmäaho, PEFC Suomi – Suomen Metsäsertifiointi ry
Sähköposti: jenni.kylmaaho@pefc.fi 
Puh. 040 518 3970

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.