Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsurin Talousopas päivitetään sähköiseen muotoon

torstaina, 27.06.2024

Metsämiesten Säätiö on myöntänyt apurahan hankkeelle, jossa vuonna 2015 julkaistu Talousopas metsuri-metsäpalvelun tuottajille muokataan kurssiksi sähköiselle oppimisalustalle. Opas rakennetaan palvelemaan niin omaehtoista kuin opettajan johdolla tapahtuvaa opiskelua ja samalla sen sisältöjä päivitetään.

Oppimistulosselvityksissä (mm. Lautanen & Kilpeläinen https://ttsmetsa.fi/mittarit/) metsäalan oppilaitoksista valmistuneilla yksi heikoimmin kehittyneitä osaamisen alueita on ollut talousosaaminen. Tulokset ovat saman suuntaisia kaikilla koulutusasteilla.
Hankkeessa toteutettavan sähköisen oppaan pääkohderyhmänä ovat metsäalan toisen asteen opiskelijat, mutta sitä voivat hyödyntää talousalan perusteiden opiskelussa myös ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat sekä alalla työskentelevät.

Oppaan teksti päivitetään ja siihen luodaan uusia laskuesimerkkejä ja -harjoituksia omaehtoisen opiskelun tueksi. Uudet laskuesimerkit ja -harjoitukset liittyvät mm. rakennettuun ympäristöön ja maisemanhoitoon sekä koneelliseen puunkorjuutyöhön.
”Hienoa, että saamme nyt tehtyä tämän päivityksen. Talousopas on ollut hyvä työkalu alan koulutuksiin ja juuri aloittaneille yrittäjille, koska sen avulla on voinut laskea suuntaa antavan kulurakenteen eri työtehtäviin. Uusien työlajien laskutehtävien lisääminen ja materiaalin sähköistäminen tuovat varmasti lisäarvoa oppaalle” arvelee hanketoimija Juha Mäkelä Hämeen ammatti-instituutista.

Hankkeen päätyttyä talouskurssi viedään kaikkien vapaasti saataville Opetus- ja kulttuuriministeriön ylläpitämään Avoimien oppimateriaalien kirjastoon (https://aoe.fi). Oppilaitokset voivat sieltä siirtää kurssin omiin oppimisympäristöihinsä. Hankkeesta ja sen tuloksena syntyvästä kurssista tiedotetaan mukana olevien organisaatioiden tiedotuskanavissa. Lisäksi siitä tiedotetaan metsäalan oppilaitoksiin mm. vuosittaisen Metsäalan työelämäverkoston päivityksen yhteydessä sekä Metsäkonekoulujen
neuvottelupäivillä.

Hankkeen on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Hankkeessa ovat mukana Hämeen ammatti-instituutti Oy, TTS Työtehoseura, Metsäkoulutus ry, Hyria koulutus Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy sekä Peimarin koulutuskuntayhtymä (Livia). Hankkeen aikataulu on 1.4.2024-31.3.2025.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Ville Manner, Metsäkoulutus ry, ville.manner(a)metsakoulutusry.fi, puh. 0452175250
vararehtori Soile Viljakka, Hämeen ammatti-instituutti, soile.viljakka(a)hami.fi, puh. 0400398073

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.