Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Päiväkoti Tiitiäisen päiväretki Tiedekeskus Pilkkeeseen

torstaina, 27.06.2024

Saimme keväällä 2024 apurahaa Metsämiesten säätiöltä. Apurahan käytimme päiväkotiryhmän kevätretken järjestämiseen. Retkikohteenamme oli Rovaniemen Pilke-tiedekeskus, jossa kävimme tutustumassa metsään sekä metsätalouteen. Apuraha mahdollisti retken käytännön kulujen kattamisen kuten kuljetuksiin ja lasten ruokailuun.

Tiedotimme projektistamme päiväkotiryhmämme huoltajia aktiivisesti koko kevään ajan. Lasten koteihin meni myös tulostettu esite retkestämme; Näissä tiedotteissa olemme tehneet näkyväksi Metsämiesten Säätiön osallisuuden retkemme mahdollistajana. Tiedotuskanavina käytimme mm. sähköpostia ja Whatsuppia.

Tutustuimme lasten kanssa Pilkkeessä erilaisiin metsäkoneisiin, puun eri osista valmistettaviin tuotteisiin, erilaisiin metsätyyppeihin sekä kaikkeen muuhun metsään liittyvään. Tiedekeskuksessa oli paljon opittavaa ja koettavaa ikäryhmämme lapsille, ja he pääsivät itse kokeilemaan esim. erilaisilla simulaattoreilla metsätöiden tekoa.

Retki oli tärkeää lasten metsäkasvatuksen kannalta.Pilke tarjosi paljon sellaista tietoa, jota päiväkodin ohjaajilla ei ollut. Lapset oppivat paljon uutta ja nauttivat retkestä kovasti. Toteutustapa on helposti monistettavissa jatkoa ajatellen. Kaiken kaikkiaan retkemme onnistui moitteettomasti ja saimme apurahan avulla tarjottua lapsille uusia kokemuksia ja elämyksiä. Tiedekeskuksen vierailulla edistimme lasten laaja-alaista oppimista metsästä sekä luonnosta.

Lisätietoja:
Varhaiskasvatuksen opettaja (KTM) Meri Salonen, Päiväkoti Tiitiäinen, tuulispaat.tiitiainen(a)gmail.com, puh. 0413176395

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.