Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Uutta potkua metsäalan markkinointiin

keskiviikkona, 06.02.2019

Metsäala kaipaa uusia tekijöitä ja yrittäjiä. Varsinkin puutavara-auton kuljettajista, metsäkoneenkuljettajista ja metsureista on jo pulaa. Tekijöiden saaminen alalle vaatii alan toimijoiden yhteistyötä markkinointityössä. Keskeisenä veturina tässä ovat alan oppilaitokset alueellaan.

Metsä puhuu uusille osaajille - alueellisen markkinoinnin kehittäminen -hankkeen keskeisenä ideana oli metsäalan yhteistyöverkostojen kokoaminen alan markkinointityöhön, kokemusten ja ideoiden vaihto valtakunnallisesti ja alueitten kesken sekä uudet toimintatavat markkinointityöhön. Hankkeen taustalla oli Pohjois-Savosta saadut rohkaisevat kokemukset verkostomaisesta alan imagotyöstä.

Pohjois-Savossa on toiminut vuodesta 2011 saakka Maaseutuammattiin ry, joka kokoaa kaikki keskeiset alan tomijat yhteistyöhön alan markkinointityössä. Maaseutuammattiin ry:n jäsentensä kanssa tekemän työllä on selkeästi nähtävissä positiivista vaikutusta alalle hakeutuvien määrään, alan tunnelmiin maakunnassa ja alan toimijoiden yhteistyöhön.

Hankkeessa olivat mukana pilottialueina Keski-Suomi, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Varsinais-Suomi sekä Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi. Lisäksi Pohjois-Savon Maaseutuammattiin ry sekä Häme-Uusimaan alue olivat mukana hankkeessa.

Hankkeessa hyviksi havaittuja kokoontumisia, joissa opitaan uutta alan markkinoinnista sekä kuullaan muiden aluiden kokemuksia, tullaan jatkamaan hankkeen jälkeenkin.

Kiitos Metsämiesten Säätiölle rahoituksesta!

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Niina Mäntyniemi, Maaseutuammattiin ry, niina.mantyniemi(at)maaseutuammattiin.fi,
puh. 0400 158 229

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.