Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsäalan Johtamisakatemiasta hyvää johtamista metsäalan menestykseen

maanantaina, 17.06.2024

Metsäalan Johtamisakatemia on osa Metsämiesten Säätiön rahoittamaa Metsähyvinvointi-ohjelmaa, joka tukee koko metsäalan kehittymistä vastaamaan tulevaisuuden osaamisvaatimuksia. Se tuo mukanaan innovatiivista näkökulmaa johtamiseen sekä uutta osaamista ja ymmärrystä alaan kokonaisuutena. Kyky uudistua ja kehittyä menestyksekkäästi edellyttää osaavia ja motivoituneita yksilöitä, jotka voivat hyvin, jaksavat ja ovat valmiita edistämään kehitystä. 

Tavoitteen saavuttamiseksi Metsähyvinvointi-ohjelmaan perustettu Metsäalan Johtamisakatemia tarjoaa koulutuksia ja valmennuspäiviä. Metsäalan Johtamisakatemian toteutuksesta vastaa 
TTS Työtehoseura. Metsämiesten Säätiö on toiminut hankkeen alullepanijana ja rahoittajana.  

”Tämä ainutlaatuinen koulutusohjelma on suunniteltu metsäalan ammattilaisten johtamistaitojen kehittämiseen ja on tarkoitettu niin nykyisille kuin tulevillekin alansa johtajille. Ohjelmaan osallistuminen toimii kutsuperiaatteella ja hankkeen ohjausryhmä päättää kursseille kutsuttavat henkilöt heidän työnantajiensa aloitteesta”, kuvaa TTS Työtehoseuran yksikön johtaja Henna Hurttala Metsäalan Johtamisakatemian roolia.

Vuonna 2024 on järjestetty jo yksi I-kurssi, sarjassaan jo 24. Syksyllä järjestetään toinen toteutus tästä ohjelman kivijalasta, tai paalujuuresta paremminkin, 2.–4.10. Kirkkonummella Majvikissa. Erilaisten ihmisten johtamiseen ja vahvuuksiin keskittyvä II-kurssi järjestetään 14.-15.11 ja neuvottelu- ja konfliktienhallintataitoihin keskittyvä III-kurssi puolestaan 5.–6.9. Näille II- ja III-kursseille ovat tervetulleita kaikki I-kurssin käyneet.

Kurssien lisäksi vuotuisesti järjestetään kaksi vaikuttajabrunssitilaisuutta, jotka tarjoavat akatemian käyneille mahdollisuuden päästä ajankohtaisen tiedon ääreen ja tavata toisiaan. Ensimmäisen brunssin teemana oli tänä vuonna metsäammattilaisten työhyvinvointiin kiinteästi liittyvä metsäuutisointi, asiaa selvittäneen dosentti, VTT Juhani Wiion selvityksen pohjalta. Vuoden toinen brunssi on Metsäpäivien yhteydessä pidettävä tilaisuus, jossa pääpuhujana on nykyinen työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö, pitkän uran myös mm. Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtajana tehnyt Timo Jaatinen. 

Suomen metsäalan, sen yritysten ja yhteisöjen ihmisiin perustuva menestyminen on Johtamisakatemian kirkas tavoite. Akatemian ajankohtaisia asioita löydät Metsäalan Johtamisakatemian sivulta

LInkit videoon ja kuvaan

Lisätietoja: 
Henna Hurttala, yksikön johtaja, TTS Työtehoseura, 050 329 7498
Marjo Kittelä, koulutusasiantuntija, TTS Työtehoseura, 050 314 1539

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.