Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Blended intensive programme – Sustainable minds

maanantaina, 27.05.2024

Lähdimme matkaan kohti Brysseliä, minne meillä oli suora lento Rovaniemeltä. Tarkoituksena oli viettää viisi päivää PXL-hogeschool, Hasseltissa. Viisipäiväinen opiskelujakso sisälsi ryhmätöitä, vierailuja sekä luentoja. Viikon teemana oli kestävä kehitys. Tälle opintojaksolle osallistui opiskelijoita Suomesta, Saksasta ja Belgiasta. Eri alat olivat edustettuina esimerkiksi metsätalousinsinöörit, agrologit, rakennustekniikka ja ympäristö- ja energiatekniikka.

Lauantai 23.3. ja sunnuntai 24.3.
Saavuimme Charleroin lentokentälle ja suuntasimme suoraan Hasseltin vieressä sijaitsevaan kaupunkiin Genkiin. Halusimme mennä paikan päälle aikaisemmin tutkimaan lähiympäristöä. Lauantaina menimme museoksi rakennettuun hiilikaivokseen, missä oli kaivettu hiiltä 1970-luvulle asti. Sunnuntaina siirryimme Genkistä Hasselttiin, missä sijaitsi hostellimme koulupäivien ajaksi.

Maanantai 25.3.
Ensimmäisenä päivänä meillä oli ryhmäytymistä, erilaisten aktiviteettien muodossa. Tehtävänä oli muodostuneessa pienryhmissä keksiä ryhmälleen logo sekä nimi, jotka painettiin t-paitaan. Päivän luennon oli aiheena veteraanipuut. Ensimmäinen koulupäivä oli pitkä, koska jäimme vielä illalla kampukselle grillijuhliin.

Tiistai 26.3.
Tänä päivänä vierailimme toisella kampusalueella, missä sijaitsi niin sanottu Green Office. Täällä olimme jakautuneet pienryhmiin, joissa opiskelimme kestävän kehityksen periaatteita eri aktiviteettien muodossa esimerkiksi lautapelejä pelaamalla sekä case-harjoituksien avulla. Vierailimme Ecotron-nimisessä tutkimuslaitoksessa, missä tutkitaan kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa eri kasveihin.

Keskiviikko 27.3.
Aamupäivästä saimme pienryhmille tehtävän, jota oli tarkoitus työstää kaksi seuraavaa päivää. Tehtävässä piti suunnitella eräälle puistoalueelle erilaisia käyttötarkoituksia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Alueella piti ottaa huomioon uhanalainen rupilisko. Loppupäivästä vierailimme yrityksessä, joka auttaa muita yrityksiä kehittämään heidän toimintaansa entistäkin kestävämmäksi. Yrityksen toimitilat oli rakennettu siten, että kaikki kestävän kehityksen alueet oli otettu huomioon.

Torstai 28.3.
Jatkoimme tänä päivänä ryhmätöiden tekoa ahkerasti. Tutustuimme myös tarkemmin kampukseen ja siellä olevien alojen toiminnallisiin oppimisympäristöihin. Lapin ammattikorkeakoulun kaksi opettajaa pitivät luennon porotaloudesta. Illalla kävimme koko kurssiryhmän kanssa opettajia myöten keilaamassa sekä laulamassa karaokea.

Perjantai 29.3.
Tämä päivä oli jännittävä, koska meillä piti esittää ryhmätyömme lähes 40-henkiselle yleisölle. Tämän tilaisuuden jälkeen koulun rehtori jakoi todistukset.

Opintomatka oli kaikin puolin hyvin onnistunut. Saimme kehittää kielitaitoamme sekä sosiaalisia taitoja eri kulttuureista tulevien kanssa. Opimme myös paljon uutta kestävästä kehityksestä ja sen tavoitteista. Tästä edes osaamme soveltaa näitä tavoitteita osittain omalla alallamme. Saimme myös hienon mahdollisuuden tutustua paikallisiin ihmisiin sekä maahan. Teimme matkan viiden opiskelijan ryhmänä.

Linkki Instagram-julkaisuun. Julkaisijana Rovaniemen Metsäpojat, Lapin ammattikorkeakoulun luonnonvara-alan ainejärjestö.
https://www.instagram.com/p/C7OddfEIq8v/?img_index=1

Lisätietoa:

Sara Juntunen, sara.juntunen(a)edu.lapinamk.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.