Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.
keskiviikkona, 24.05.2023
Metsä on täynnä elämää, työtä ja tarinoita, joista kertomaan tarvitaan lisää metsäammattilaisia. Suomen Metsäyhdistys järjestää Kerro se somessa -työpajoja, joissa ideoidaan aiheita somepostauksiin ja rohkaistaan mukaan keskustelemaan metsien käytöstä. Kerro se somessa -työpaja madaltaa kynnystä kertoa ja keskustella somessa kunkin omimmaksi kokemassa kanavassa omin sanoin ja omasta näkökulmasta. Henkilökohtaiset tarinat, huomiot ja mielipiteet luovat vahvoja mielikuvia ja vilkasta keskustelua.
”Ja mikä olisikaan parempi tapa rohkaistua mukaan somen keskusteluihin, kuin pohtia siihen ideoita yhdessä muiden metsäalan ihmisten kanssa”, sanoo Suomen Metsäyhdistyksen viestinnän asiantuntija Tero Karjalainen. Karjalainen vetää viestinnän työpajoja yhdessä metsäalan somepersoonana tunnetun Roope Tonterin kanssa. Takana on kolme pilottityöpajaa Meto – Metsäalan asiantuntijat ry:lle, HAMK:n opiskelijoille ja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savolle.
Työpajassa keskitytään sosiaaliseen mediaan, jonka kautta jokaisen metsäalan ammattilaisen on mahdollista saada viestinsä julkaistua. Osallistujia rohkaistaan omien kanaviensa käyttämiseen luovasti ja rakentavaa metsäkeskustelua käyden. Työpaja tarjoaa osallistujille myös vertaistukea: se antaa mahdollisuuden työstää omaa vaikuttamista somessa muiden metsäalalla toimivien ammattilaisten kanssa.
”Keskustelu oli hyvin antoisaa. Erityisen hyödyllisenä pidin kokemuksia ja vinkkejä, jos sattuu somemoka”, antoi yksi työpajapilottien osallistujista palautetta. Seuraavaksi työpaja jatkaa opiskelijoiden kouluttamista. Metsämiesten Säätiö on myöntänyt Suomen Metsäyhdistykselle apurahan ammattikorkeakouluissa ja ammattioppilaitoksissa järjestettävään työpajaan. Parhaimmillaan somekurssi vakiintuu osaksi opintoja. Nuoret metsäalan ammattilaiset voivat viedä oppia ja kokemuksiaan mukanaan tuleviin työpaikkoihinsa. ”Oppilaitokset ovat lähteneet innostuneesti mukaan ja lähes kaikki työpajat on jo varattu lukuvuodelle 2023–2024”, Karjalainen kertoo.
Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Anna Kauppi, Suomen Metsäyhdistys ry, anna.kauppi(a)smy.fi, puh. 0400702102
https://smy.fi/tietoa-metsista-ja-metsaalasta/kerro-se-somessa-tyopaja/