Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

ITE-Aulis kotimuseon kesä 2024

keskiviikkona, 11.09.2024

Museon kesä oli antoisa ja suosittu. Juuri ennen ovien avausta saimme valmiiksi hankkeen, jonka avulla saimme käyttöön puimalan uudistetut tilat.

Taidekammarin Metsä-aiheinen näyttely herätti kiinnostusta ja keskustelua. Metsä aiheisesta näyttelystä ja kotimuseosta oli lehtiartikkelit Metsä-lehdessä ja Maaseudun Tulevaisuudessa sekä useammassa paikallisessa lehdessä. Metsänäyttelystä tiedotettiin myös ITE-Aulis ry:n nettisivuilla ja yhdistyksen Facebook-sivuilla sekä Suonenjoen kaupungin ja kehitysyhtiö SavoGrown tiedotuskanavissa.

Museolta lähti liikkeelle myös kymmenittäin puun taimia istutettavaksi ympäri suomea. Taimet oli istutettu Maitomaan maitopurkkeihin. Puiden taimet oli saatu lahjoituksena Lukelta. Maitopurkkeja museolle keräsi kahvilaravintola Valkoapila.

Metsä-aiheista näyttelyä tuki Metsämiesten Säätiö: avustuksen turvin painettiin ITE-taitelija Aulis Jalkasen taideteoksista koostuva metsäaiheinen postikorttisarja. Ostettiin vitriineihin pleksiä ja maksettiin avajaisten ohjelmasta palkkio kahdelle hanuristille.
Museon toimintaa tuki Pohjois-Savon kotiseutuliitto ja Suonenjoen kaupunki. Puimalan kunnostushankkeen rahoitus tuli Mansikka ry:n Ely ja ESR rahoista.

Heinäkuussa ITE-Aulis-kotimuseolla kävi n.1400 vierailijaa. Opastukset hoidettiin edelleen talkoovoimin. Päivittäin paikalla oli2-3 opasta, sekä lipunmyyjä. Lipunmyyntiin työllistettiin kolme nuorta. Elokuun ryhmävarausten yhteenlaskettu kävijämäärä oli n. 350 henkilöä. Syyskuussa tulee vielä ainakin kaksi bussilastillista viimeisiä vierailijoita ja kokoustajia, joten saatamme saavuttaa 2000 kävijän rajapyykin.

Elokuussa saimme vierailijoiksi myös koululaisryhmiä. Suonenjoen oman luokan "kummikakkosten" kanssa yhteistyö jatkuu vielä taidepajan muodossa yhtenäiskoulussa. Verkostoituminen ja kumppanuudet ovat tärkeä osa arvokasta toimintaamme!

Vuoden aikana saimme myös seuraavat tunnustukset:
- Suomen Kotiseutuliiton 75 vuotisjuhlan merkeissä järjestetyssä kilpailussa museo äänestettiin Pohjois-Savon
hienoimmaksi kulttuuriteoksi.
- Pohjois-Savon kotiseutuliitto valitsi ITE-Aulis-kotimuseon vuoden kotiseututeoksi ja ITE-Aulis ry:n vuoden
kotiseutuyhdistykseksi.

Metsänäyttelyä on rahoittanut Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Mari Arvinen, ITE-Aulis ry, mari.arvinen(a)gmail.com, puh. 0503513529
https://iteaulis.fi/

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.