Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Käyttäytymistaloustieteen kesäkurssi aurinkoisessa Prahassa

torstaina, 29.08.2024

Osallistuin heinä-elokuun vaihteessa Prahassa järjestetylle käyttäytymistaloustieteen kesäkurssille. Kurssi tarjosi katsauksen käyttäytymistaloustieteen teorioihin ja käytännön sovelluksiin. Ensimmäisen osion luentojen sisällöt vaihtelivat taloustieteestä julkiseen politiikkaan, ja kurssin jälkimmäisellä puoliskolla keskityimme kokeellisten tutkimusmenetelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Vaikka kurssilla ei erityisesti käsitelty metsiin liittyviä aiheita, mietin aktiivisesti, miten eri menetelmät voisivat soveltua metsätieteeseen ja erityisesti omaan alaani metsäekonomiaan. Osana käytännönharjoituksia suunnittelin sekä poliittisia toimia, joilla ohjata yksityisiä metsänomistajia kestävämpiin päätöksiin, että choice experiment -kokeen, jossa tutkittiin metsänomistajien ja metsäneuvojien välistä vuorovaikutusta. Näiden harjoitusten avulla sain syventävää ymmärrystä käyttäytymistaloustieteen sovelluksista metsätalouden kontekstissa.

Kurssi toi yhteen ihmisiä erilaisilla taustoilla ja eri maista, mutta kaikkia yhdisti kiinnostus käyttäytymistieteeseen. Itselleni yksi syistä osallistua kurssille oli astua hetkeksi pois metsätieteen maailmasta saadakseni uusia näkökulmia omaan tutkimukseeni. Sen osalta kurssi täytti odotukseni, ja uuden oppimisen lisäksi sain paljon ideoita tulevaan.

Kurssipäivät venyivät pitkiksi ja viikonloppunakin opiskeltiin. Osana kurssia meille oli kuitenkin järjestetty myös kevyempää iltaohjelmaa ja pääsimmekin muun muassa nauttimaan veneajelusta Vltava-joella ja Petrinin näköalatornista avautuvista kaupunkinäkymistä. Vaikka kesäinen Praha onkin kaunis, nautin silti eniten uusien tuttavuuksien kanssa käydyistä mielenkiintoisista keskusteluista.

Lisätietoja:
Väitöskirjatutkija Anniina Kietäväinen, SLU, anniina.kietavainen(a)slu.se, puh. +46793551296

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.