Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Komia Mettäsavotta Lapuan Tiistenjoella 9.3.2024

tiistaina, 21.05.2024

Lapuan Tiistenjoella järjestettiin koko perheelle suunnattu maksuton metsätapahtuma lauantaina 9.3.2024 klo 10-16. Puuntuoksuinen päivä pidettiin Luhurikan tanssilavan parkkipaikalla ja sen ympäristössä (Tiisijärventie 97, Lapua).

Komian Mettäsavotan tarkoituksena oli tuoda erityisesti lapsille ja nuorille esille metsätalouden koko ketjua ja samalla sen merkitystä kaikille suomalaisille. Savottatöitä ja -työvälineitä esiteltiin eri aikakausilta; mukana oli niin historiaa kuin nykypäivääkin. Nähtävillä oli käsivoimin käytettyjä työkaluja, kuten justeereita, kirveitä ja petkeleitä sekä uudempina tulokkaina moottorisahat, traktorit, lovipankot ja juontovinssit sekä juontokourat. Nykypäivän koneita pystyi myös katselemaan: tutuiksi tulivat motot, ajokoneet, hakkurit, klapikoneet, tukkirekat ja monet muut. Esillä oli siis koko metsänkorjuuketju.

Mukana toimintaansa esittelemässä oli myös erilaisia yhteisöjä kuten metsänhoitoyhdistys ja metsäyhtiöitä sekä koneita ja työvälineitä valmistavia yrityksiä. Lapsille oli tarjolla ajelua hevosreellä ja moottorikelkalla. Hernerokkaa oli keitetty 70 litraa, mutta silti se loppui kesken. Myös makkaroita katosi yleisön suihin reilusti yli tuhat kappaletta. Tapahtuma järjestettiin talkootyöllä, eikä yleisöltä otettu pääsymaksua. Komiaan Mettäsavottaan kävi tutustumassa noin 700 ihmistä, ja mukana oli paljon perheitä lastensa kera. Talkootyöstä huolimatta kustannnuksia koitui mm. ilmoittelusta, äänentoistosta, koneiden kuljetuksesta yms. Näiden kustannusten kattamisessa Metsämiesten Säätiöltä saadulla tuella oli merkittävä rooli. Koko järjestävän yhteisön puolesta siitä Lämmin kiitos!


Lisätietoja: 
Asko Peltola, Komiat Traktorit -työryhmä. tiedotusvastaava. asko.peltola(a)iki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.