Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Tampereen seudun metsänomistajat ry:n kesäjuhla ja jäsenhankintakamppanja

maanantaina, 09.09.2024

Tampereen Seudun Metsänomistajat ry järjesti avoimet kesäjuhlat 31.7.2024 klo 13-22 Kutalan Nuorisoseurantalolla Sastamalassa.
Juhlien järjestelyt hoidettiin noin 20 talkoolaisen voimin.

Kaikkiaan juhlapaikalla kävi päivän mittaan noin 220 henkilöä tutustumassa metsänhoitoon. Arviomme mukaan yhdistyksen jäseniä näistä oli noin puolet eli 110 henkilöä. Yhdistyksen esittelypisteellä jäseneksi liittyi 5 uutta jäsentä, ja lisäksi heinäkuussa tilaisuudesta ilmoiteltaessa tuli neljä uutta jäsenhakemusta.

Ensimmäiset isojen metsäkoneiden esittelijät tulivat paikalle jo kello kymmenen jälkeen ja kello 13 mennessä olikin kaikki esittelijät ja esiintyjät tulleet paikalle. Ennen iltapäivän metsäaiheista ohjelmaa Nokian Herkkutupa Oy:n tarjoili seisovasta pöydästä erinomaisen lounaan noin sadalle juhlavieraalle. Varsinaisen ohjelma-osuuden alettua sattui paikalle voimakas ukkoskuuro, joka kasteli kaikki paikat. Vaikka esittelypiteet oli suojattu katoksilla, pääsi voimakas sade kostuttamaan monien esittelijöiden esittelymateriaaleja.

Erityisen hankalaksi muodostui parkkipaikkana ollut nurmikenttä, joka kastui ja pehmeni pitkin iltapäivää jatkuneiden kuurojen seurauksena. Onneksi olimme osanneet varautua avustamaan autoja niin työntämällä kuin paikallisen maa- ja metsätalousyrittäjän traktorin vetämänä.

Iltapäivän rankat vesikuurot verottivat selvästi osallistujia, etenkin kun sääennusteet olivat jo muutaman päivän ennustaneet kovia sateita juuri tuolle iltapäivälle. Sateisesta säästä huolimatta onnistuimme kuitenkin toteuttamaan kesäjuhlien ohjelman suunnitellusti ja yleisöltä saatu palaute on ollut erittäin hyvää. Ohjelma osuus alkoi aikataulun mukaisesti Seurojentalon esiintymislavalla klo. 14. Puheenjohtajan tervetulotoivotusten jälkeen Erkki Etelä-Aho esitteli Metsämiesten Säätiön taustoja ja nykyistä toimintaa. Esityksiä oli ohjelman mukaisesti kaikkiaan yhdeksän. Niissä käsiteltiin ajankohtaisia metsänhoitoon ja puukauppaan liittyviä aiheita. Liitteenä olevassa käsiohjelmassa sivulla 3 on tilaisuuden esitykset ja esittelijät mainittu. Samoin sivulla 5 on esitelty piha-alueella olleet parikymmentä esittelijää, jotka esittelivät omia metsänomistajille suunnattuja palvelujaan.

Moottorisahaveiston Suomen mestari Jarmo Koivisto veisti moottorisahalla kauniin karhun, joka huutokaupattiin illan päätteeksi.
Pihamaalla oli myös leikkimielinen käpykisa ja vanhojen työkalujen näyttely, jossa osallistujat saivat arvuutella mitä milläkin työvälineellä oli aikoinaan tehty. Arpajaiset osoittautuivat suosituksi ohjelmanumeroksi, kun palkintoina oli yhteistyökumppaneidemme lahjoittamia arvokkaita metsäaiheisia tuotteita.

Lämmin kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille ja talkoolaisille, jotka mahdollistivat tällaisen tilaisuuden järjestämisen.
Erityis kiitokset myös Metsämiesten Säätiölle, joka tuki tilaisuutta.

Lisätietoja:
Jäsenrekisterin hoitaja Mauri Inha, Tampereen seudun metsänomistajat ry, mauri.inha(A)tasemo.fi, puh. 0405794716

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.