Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vaihto-opiskelu Tsekeissä

maanantaina, 05.08.2024

Olin opiskelijavaihdossa Tsekeissä Brnossa 5 kuukautta 2024 keväällä. Opiskelin Mendelu University in Brnossa metsätieteiden tiedekunnassa. Omassa elämässäni opiskelijavaihdolla oli iso vaikutus niin alan oppimisen kannalta, mutta myös elämäni kannalta. Kurssini olivat tasoltaan ja opetukseltaan vaihtelevia. Otin laajasti metsäisiä kursseja enkä keskittynyt vain yhteen asiaan. Kurssini painottuivat paikalliseen metsästyskulttuuriin ja riistanhoitoon, Euroopan metsälakiin ja strategioihin, metsätuholaisiin, metsän muihin tuotteisiin kuin puu sekä maisemointiin ja maankäyttöön. Kurssien opetus tapahtui luentoina, etäluentoina sekä seminaareina, joiden sisältö vaihteli maasto-opetuksesta esityksiin. Kurssivalintani sopivat mielenkiintoihini ja koen että sain niistä paljon oppia tulevaan.

Opiskelun lisäksi verkostoiduin metsäalan ihmisten kanssa ympäri maailmaa. Nyt tunnen ihmisiä, jotka opiskelevat mm. metsäpolitiikkaa Koreassa, metsätaloutta Kreikassa, riistanhoitoa Amerikassa ja monia muita. Näiden lisäksi verkostoiduin professoreiden kanssa, sekä muiden alojen opiskelijoiden kanssa. Professorit kyseisessä koulussa ja tiedekunnassa olivat innokkaita tutustumaan vaihto-opiskelijoihin, sekä kuulemaan alan asioista kotimaistamme. Koen että nämä verkostot ovat isoin asia minkä sain vaihdosta ja varmasti niistä on hyötyä myös tulevaisuudessa. Jotta vaihto ei olisi ollut pelkästään opiskelua niin matkustin naapurimaihin, jossa opin paikallisia kulttuureita ja historiaa. Tsekki on hyvä maa matkusteluun, sillä junayhteydet ovat hyviä ja halpoja, ainakin Suomeen verrattuna. Tsekkien ympärysmaat ovat suhteellisen halpoja maita (esim. Slovakia, Puola), joten ne olivat suositteja matkustuskohteita. Matkustelun lisäksi retkeilin lähialueilla, sillä kaupungista oli helppoa päästä retkeilyreiteillä, jotka sijaitsivat koulun omistamissa metsissä. Elin sosiaalista opiskelijaelämää, jota kautta tutustuin moniin ihmisiin ja sain upeita kokemuksia, joita voin muistella kiikkustuolissa vanhana.

Sain muualtakin apurahaa, kuin Metsämiesten Säätiöltä. Nämä apurahat mahdollistivat minulle upean opiskelijavaihto kevään Brnossa. Apurahoilla ostin mm. lento- ja junaliput takaisin Suomeen, maksoin
asuntovuokran vaihtokohteessa ja Suomessa, sillä jouduin pitämään vuokra-asuntoni Suomessa vaihdon aikana. Apurahoilla kustansin myös mm. ruokaostoksia ja peruselintarvikkeita. Apurahoista kerroin omalla opiskelijavaihto Instagram tililläni, sekä raportissa, joka julkaistaan koulumme sisäisessä intrassa, eli on näkyvillä kaikille koulumme opiskelijoille. Haluan tuoda apurahojen mahdollisuuksia esille, jotta kaikki jolla on halua lähteä opiskelijavaihtoon lähtisivät ja tietäisivät taloudellisista helpotuksista, mitä tuet ja apurahat tarjoavat.

Lisätietoja:
Kaisa Vallittu, Kaisa.vallittu2(a)gmail.com, puh. 0440266502

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.