Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vuosirenkaita - revyyn keinoin katsaus Mäntyharjun paikallishistoriaan ja elämänmenoon

maanantaina, 27.05.2024

Mäntyharju on metsäpitäjä ja elänyt metsästä. Revyy kertoo paikkakunnan elämästä rautatien rakentamisen jälkeen 1889, kun puuta kulki rautateillä sekä myös ajasta, jolloin tukit uitettiin ja oli tukkikämppiä ja elämästä siellä elämänluukkuineen. Näyttämöllä nähdään tukkilaisia, junan tuomia taiteilijoita ja maalaistuotteita junan mukaan myyntiin tuovia isäntiä ja emäntiä.

Revyyn tarkoitus on tuoda perinnettä esiin paikkakunnalla elosta, ja muun muassa kuvata metsän ja puun merkitystä paikallishistoriassa sekä suurena osana toimeentuloa. Perinteen kerääminen, tallentaminen ja kertominen ovat tärkeää kotiseututyötä, ja sitä toteutamme juhlavuotenamme - nyt revyyn keinoin. Näytöksiä järjestettiin viisi, ja ne keräsivät yhteensä yli viidensadan hengen yleisön. Lähes 115-vuotias nuorisoseurantalo heräsi henkiin kohtausten ja elävän musiikin nostattaessa tunnelmaa. Vaikka tapahtumat sijoittuivatkin mäntyharjulaiseen ympäristöön, katsojia saapui paikalle niin Itä-Hämeen kuin Etelä-Savonkin lähikunnista. Aihe tuntui vetoavan ja viihdyttävän yleisöä.

Hankkeeseen saatiin tukea monelta taholta. Metsämiesten säätiön tuki tällaiseen kokonaisuuteen oli oikein sopiva, sillä metsien ja metsätöiden merkitys on tuttua paikalliselle väelle. Tuen avulla on ollut mahdollista taata asiantuntevaa ohjausta näyttelijöille. Lisäksi tukemassa ovat olleet paikalliset toimijat sekä Kansalaisfoorumi.

Lisätietoja:
sihteeri Anja Aaltonen, Mäntyharjun Nuorisoseura, anja.aaltonen46(a)gmail.com, puh. 0405657294
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.