Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.
torstaina, 26.10.2017
Uudistuva metsäyrittäjä -hankkeessa on toteutettu sertifiointi- ja liiketoiminnan kehittämistyöpajoja kuusi, kaksi metsätapahtumaa, yksi tulevaisuustyöpaja, kuusi artikkelia, neljä blogia ja luotiin verkostoja.
Sertifiointi- ja liiketoiminnan kehittämistyöpajat:
Lokakuussa 2016 järjestettiin metsätapahtuma Hollolassa. Tapahtumaan osallistui n. 20 näytteilleasettajaa.
Pohjois-Karjalan sertifiointi- ja liiketoiminnan kehittämistyöpajan yhteyteen järjestettiin metsätapahtuma Kontiolahdella 13.5.2017 alueen yrittäjien suunnittelemana. Siihen osallistui 16 näytteilleasettajaa.
Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Tulevaisuudentutkimuskeskus järjesti Hämeenlinnassa Näkökulmia metsäyrittäjän tulevaisuuteen -tulevaisuustyöpajan 19.4., johon osallistui 42 henkilöä. Pajassa visioitiin metsäpalvelu- ja koneyrittäjien tulevaisuuden palveluita, yhteistyötä ja asiakkaita.
Hanke on julkaissut artikkeleita Metsäyrittäjä- ja Koneyrittäjälehdissä. Blogit ovat käsitelleet metsäyrittäjyyttä ja yhteistyön merkitystä sekä tulevaisuudenvisioita mm. asiakkuuksia, EUn näkyjä.
ElmiaWood 2017 –opintomatka järjestettiin 7.-11.6.2017. Siihen osallistui 30 osallistujaa, jotka olivat metsäpalvelu- ja koneyrittäjiä sekä metsänomistajia. Ruotsissa tutustuttiin Vibytorbin taimitarhaan, jossa kuultiin Ruotsin metsäsektorista ja –politiikasta, sertifioinnista. ElmiaWood-messuilla vierailtiin kahtena päivänä. Bussimatkat hyödynnettiin ja yrittäjien kesken keskusteltiin yhteistyöstä, verkostoitumisesta sekä mahdollisista yritysten välisistä yhteisistä palveluista.
Hankkeen hankesuunnitelmassa asetetut tavoitteet ja toteutuneet tulokset hankkeen alusta lähtien:
Kaikista hankkeen koulutuspäivistä on kerätty palaute. Palautteita on käsitelty hanketoimijaryhmässä ja työpajoja kehitetty palautteiden pohjalta. Jokaista liiketoiminnan työpajaan ilmoittautunutta on ennakkohaastateltu puhelimitse, jotta työpajan menetelmät ja käsiteltävät esimerkkitapaukset vastaisivat osallistujien tavoitteita.
Hankkeessa tullaan laatimaan yrittäjille työkirja, joka pohjautuu hankkeessa mukana olevien yrittäjien kokemiin liiketoimintaosaamisen haasteisiin. Hankkeessa on haastateltu erityyppistä metsäyrittäjiä työkirjan case-aineiston kokoamiseksi ja liiketoiminnan työpajojen sisällön rakentamiseksi mahdollisimman käytännön läheiseksi.
Hanke on saanut Manner-Suomen maaseuturahastosta ja Metsämiesten Säätiöstä osarahoituksen. Hanke tekee yhteistyötä Metsäkoulutus ry:n kanssa.
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Minna Palos, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, minna.palos(at)hamk.fi