Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Spiritus Forstis r.f. opiskelijoiden opintomatka Kanadaan

perjantaina, 13.05.2016

Matkamme alkoi Vancouverissa missä kävimme tutustumassa Stanley Parkiin joka on Vancouverin vanhin kansallispuisto ja perustettu vuonna 1888. Näimme puistossa hienoja puutarhoja, pitkiä rantoja ja tietenkin todella suuria puita. Puulajeihin kuului mm. redceder, douglaskuusi ja hemlockkuusi. Saimme nopeasti kuvan siitä miten isoja puut täällä Kanadassa ovat. Suurin puu jonka näimme oli pituudeltaan 78m ja ympärysmitaltaan 9m. Kävimme myös näköalapaikalla nimeltään Cypress Hill, täältä näimme koko Vancouverin kaupungin.

Seuraava puisto jossa kävimme oli Lynn Canyon Park. Vaeltelimme koko päivän ja saimme nähdä syviä rotkoja, puroja ja jokia sekä suuria puita. Tunne oli melkein kuin olisi ollut mukana Jurassic Park elokuvan metsissä. Lynn Canyon Parkissa saimme myös oppia miten metsiä ennen vanhaan käytettiin, esim. hakkuumenetelmiä sekä puutavaran kuljetusta.

Malcolm Knapp Research Forest Centressa, joka sijaitsee Vancouverin ulkopuolella, saimme opastetun kiertueen metsässä. Opas kertoi kasveista ja puista jotka ovat tärkeitä Kanadassa. Kiertueen jälkeen saimme patikoida järvessä nimeltä Loon Lake joka oli osaa Forest University of BC metsiä. Jatkoimme päivää Forest University of BC:n mailla ja saimme kutsun osallistua metsäyliopiston maastokäynnille. Oppilaat esittelivät meille sekä yleisölle eri ryhmätöitä, esim. pystykarsintaa, puiden kasvua ja eri lintujen käytöstä. Vaelsimme myös ylös Grouse Mountainille, reitti kulki 2,8km ja nousi 830m. Vuoren huipulla oli mahtavan näköalan ja saimme myös nähdä pari harmaa karhua, jotka tosin olivat aitauksessa.

Otimme lautan yli Vancouver Islandin jossa kävimme BC Forest Discovery Centressa joka oli metsämuseo. Saimme oppia metsätalouden historiaa ja näimme miltä vanhanaikaiset metsäkoneet näyttivät. Matkustimme museoalueen ympäri höyryjunalla. Sieltä ajoimme eteenpäin kohti Tofinoa ja sademetsiä. Alun perin sademetsien tilalle oli tarkoitus rakentaa radiomastoja mutta onneksi metsät rauhoitettiin ja säästettiin hakkuilta.

Jatkoimme matkaa takaisin mantereelle ja kohti Whistleriä jossa pidettiin 2010 Talvi Olympialaiset. Whistler tarjosi laskettelua, patikkaretkiä, köysiratoja ja tietenkin lisää hienoja näköaloja. Kävimme myös katsomassa kuumia lähteitä nimeltään T`sek Hot Springs, jonne alkuasukkaat hakeutuivat eri vuodenaikoina. Lähteen vieressä oli intiaanikylä Skookumchuck.

Matkan kaksi viimeistä päivää kuluivat taas Vancouverissa. Tutustuimme eri kaupunginosiin ja kävimme jopa aasialaisessa puutarhassa jossa saimme oppaan kertomaan puutarhan energiasta ja rakenteesta.

Matkamme oli todella onnistunut kaikin puolin.

Lisätietoja:

Metsätalousinsinööri Christoffer Malmberg, christoffer.malmberg(at)windowslive.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.