Metsämiesten Säätiö lanseerasi maaliskuussa uuden Viestintää tukeva työnantaja -palkinnon metsäalalle. Palkinnon avulla Säätiö haluaa nostaa esille metsäalan työnantajia ja heidän käytäntöjään, jotka rohkaisevat ja tukevat työntekijöitä henkilökohtaiseen viestintään eli metsäalan positiiviseen esiintuontiin esim. kouluissa, sosiaalisessa mediassa, lehdissä ja radiossa. Esityksiä palkinnon saajaksi Säätiö ottaa vastaan kotisivullaan olevalla lomakkeella anonyyminä tai ehdottajan nimen kanssa.
Kolmas Viestintää tukeva työnantaja -palkinto on nyt myönnetty Metsänhoitoyhdistys Päijänteelle. Palkinto käsittää 2 000 euron rahapalkinnon sekä kunniakirjan. Lisäksi palkinnon saaja saa käyttöönsä sen viestinnällisestä yhteiskuntavastuusta kertovan tunnuksen.
Palkintoesityksessä ehdotettiin Metsänhoitoyhdistys Päijännettä palkinnon saajaksi seuraavasti: ”Mhy Päijänne kannustaa työntekijöitään aktiiviseen osallistumiseen niin sosiaalisen median keskusteluissa kuin perinteisemmässäkin viestinnässä. Mhy Päijänne onkin onnistunut parantamaan metsäalan työnantajakuvaa ja koko mhy-kentän imagoa nykyaikaisempaan suuntaan viestiessään välillä rohkeistakin uusista avauksista toimintansa kehittämisessä.”
”Haluamme olla toiminnassamme edelläkävijöitä, myös viestinnän osalta. Aktiivisella viestinnällä vaikutamme metsäpolitiikkaan ja metsistä käytävään keskusteluun eli juuri omaan toimintakenttäämme. Kannustamalla henkilöstöä aktiiviseen vuoropuheluun raikastamme kuvaa metsänhoitoyhdistyksistä ja metsäsektorista sekä edistämme metsänomistajien tavoitteiden mukaista metsien käsittelyä. Asiasta on tullut positiivista palautetta niin metsänomistajilta kuin muiltakin tahoilta”, iloitsee Metsänhoitoyhdistys Päijänteen toiminnanjohtaja Petri Takalo palkinnosta.
”Innostamme ja tuemme toimihenkilöitämme viestimään omana itsenään ja omine mielipiteineen somessa sekä muissa medioissa. Katsomme, että mielipiteitä saa ja tulee esittää. Myös rakentavasti kriittinen suhtautuminen on ok. Loukkaavaa tai epäkunnioittavaa käytöstä ei viestinnässäkään suvaita; toisia kohdellaan siten kuin toivotaan itseä kohdeltavan. Jos keskustelu koskee työnantajaa, linkitetään työnantajan sometili mukaan keskusteluun. Avoimella viestinnällä ja aktiivisella virheellisten käsitysten oikaisulla olemme saaneet paljon peukutuksia somessa ja keskustelupalstoilla. Mielestäni viestintämme on vaikuttanut ja toimintamme arvostus on noussut”, toteaa Takalo viestinnän positiivisista vaikutuksista toimintaan.
”Viestinnän sanoitus on tärkeää: miksi tehdään ja miksi juuri näin. Ja kun kehotetaan lähtemään mukaan viestintään, on toimihenkilön turvana aina myös esihenkilön tuki asiaan. Ketään ei jätetä tilanteissa yksin. Onnistumisiin palataan kahvipöytäkeskusteluissa sekä hallituksen toiminta- ja strategiakatsauksissa. Toimintakertomukseen kirjataan vuosittain käytössä olleet kanavat ja keskeiset aikaansaannokset. Volyymillä saadaan myös perinteiseen mediaan läpimenoja, vaikka positiiviset metsäuutiset liian harvoin ylittävätkin uutiskynnyksen”, kuvaa Takalo viestinnän arkea.
Myös nuorisoviestintä kouluissa on Metsänhoitoyhdistys Päijänteelle keino kertoa omasta toiminnasta ja sen perusteista ulospäin. TET vierailut, koulukäynnit ja hakkuunäytökset syntyvät omasta, koulun tai yhteistyökumppanin kuten 4H:n aloitteesta.
”Mikä ei näy, sitä ei tunne ja sitä ei ole olemassa. Ja sellaista on myös mahdoton arvostaa. On tärkeää, että Metsänhoitoyhdistys Päijänne kannustaa ja tukee henkilöstöään aktiivisesti viestimään työstään ja osaamisestaan. Metsänhoitoyhdistykselle ulkoinen viestintä on myös keskeistä metsänomistajien ja oman toiminnan mitattavissa olevaa edunvalvontaa”, toteaa Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä.
Metsäalan, sen yritysten ja yhteisöjen tulevaisuus rakentuu luottamukseen. Sen rakentamisessa ei riitä ainoastaan hyvin tehty työ metsässä. Alan on tuotava osaaminen näkyväksi ja siinä viestinnän rooli on keskeinen.
Palkinnon myöntänyt Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa saamiaan lahjoituksia sekä omia sijoitustuottoja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein lähes kahden miljoonan euron arvosta vuosittain.
Lisätietoja:
www.mmsaatio.fi/stipendit-ja-palkinnot/viestintaa-tukeva-tyonantaja-palkinto.html
Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, puh. 050 598 9920
Metsänhoitoyhdistys Päijänteen toiminnanjohtaja Petri Takalo, puh. 0400 340 063